Od Tatier k Dunaju 2022: Poisťovňa Dôvera beží za Adamka aj Stellku

Dvojročnému Adamkovi z Medzibrodu skomplikovala život detská mozgová obrna. Pravá strana jeho telíčka teraz zaostáva za tou ľavou. Veľmi mu pomáhajú rehabilitácie, tie však nie je možné zaplatiť zo zdravotného poistenia a jeho rodičia na ne nemajú dostatok finančných prostriedkov.

Bežecký tím poisťovne Dôvera s rovnomenným názvom, aký nesie aj grantový program Dôvery v našej nadácii – Bojovníci za zdravie – sa mu rozhodol pomôcť. Pobežia za neho na štafetových pretekoch z Jasnej až do Bratislavy s názvom Od Tatier k Dunaju, aby pre neho vyzbierali dvetisíc eur na ďalšiu rehabilitáciu.

Adamkovi môžete na ďalšie rehabilitácie prispieť ľubovoľnou sumou aj vy – prostredníctvom transparentnej platformy darujme.sk TU.

Okrem Adamka pomôže poisťovňa Dôvera aj päťročnej Stellke s chorým srdcom. Jej rodičom počas pretekov Od Tatier k Dunaju 2022 odovzdajú bežci z Dôvery prenosný defibrilátor, aby boli v každom okamihu pripravení pomôcť jej v prípade kolapsu. 

Členovia tímu Bojovníci za zdravie:

  • Anička Lukáčová, Jaro Sadloň, Marek Ciesar
  • Majo Lendvay, Monika Červenáková, Janette Kamasová
  • Martin Červenák, Janko Holický, Lenka Šarinová
  • Katka Čuláková, Roman Varga, Lucka Filkusová
  • Slávka Lorencová, Rado Vereš, Braňo Jendroľ
  • Gabo Švajda, Vlado Šrámek, Robo Priecel, Juraj Hodas
Niektorí členovia tímu Bojovníci za zdravie z poisťovne Dôvera. Fotografia: Archív poisťovne Dôvera

Grantový program Bojovníci za zdravie pomohol za desať rokov svojho fungovania stovkám ľudí so zdravotnými problémami už takmer dvoma miliónmi eur. O výsledkoch jarného kola tohto grantového programu sa viac dozviete TU, ako dopadli žiadatelia o finančný príspevok v pandemickom roku 2021 sa zas dočítate TU.
Príbehy malých aj veľkých bojovníkov, ktorí už podporu na zlepšenie svojho zdravia získali, nájdete TU.