Pre nemocnice aj pre neziskovky: grantový program Bojovníci za zdravie pre organizácie je opäť otvorený

Prihlasovanie do 2. ročníka grantového programu Bojovníci za zdravie pre organizácie je možné do 22. októbra.

Od 10. septembra môžu o grant Bojovníci za zdravie požiadať aj právnické osoby. Zdravotná poisťovňa Dôvera totiž otvorila druhý ročník grantového programu Bojovníci za zdravie s dôležitým dodatkom – pre organizácie. V zdravotnej poisťovni Dôvera pomáhajú nielen svojim poistencom, ale aj inštitúciám, ktoré sa o pacientov starajú, či už ide o nemocnice, zdravotnícke zariadenia, neziskové alebo pacientske organizácie.

Výsledkom tejto pomoci a spolupráce sú zrekonštruované a útulné pediatrické oddelenia v rôznych kútoch Slovenska, nové recepcie a lavičky na sedenie, či komunitné miestnosti pre ťažko chorých pacientov a nadštandardne vybavené izby na lôžkových oddeleniach. S výbornými nápadmi ako robiť veci pre pacientov lepšie, však zdravotnú poisťovňu Dôvera oslovujú aj neziskové organizácie a združenia. Tie zvyšujú povedomie o závažných ochoreniach či pomáhajú chorým, ale aj rodinám chorých ľudí bojovať za lepšie zdravie.

Zistite, ktorí bojovníci z organizácií už podporu na pomoc pre pacientov získali. Prečítajte si ich príbehy TU. Ak máte podobne dobré nápady, požiadajte o grant do výšky 20 tisíc eur do 22. októbra aj vy.

Kto môže požiadať o grant

O grant Bojovníci za zdravie pre organizácie môžu požiadať všetky právnické osoby, ktorých náplňou je starostlivosť o pacientov – buď im priamo poskytujú zdravotnú starostlivosť vo svojom zariadení, alebo sa angažujú v doplnkovej starostlivosti, podpore a zlepšenia zdravia pre rôzne cieľové skupiny pacientov. Všetci títo aktéri sú dôležitou súčasťou liečebného procesu a aj vďaka nim môžu pacienti uspieť v boji za lepšie zdravie:

poskytovatelia zdravotnej starostlivosti: zdravotnícke zariadenia, kliniky, nemocnice, ambulancie, kúpele a liečebne, záchranné zdravotné služby, stacionáre, domy ošetrovateľskej služby a hospice, lekárne

združenia, ktoré pomáhajú pacientom: pacientske organizácie, neziskové organizácie, humanitárne združenia, nadácie, občianske združenia

Viac o komunitných miestnostiach pre pacientov na psychiatrickom a onkologickom oddelení si prečítajte tu:
 https://www.dovera.sk/grant/podporene-projekty/3678-komunitne-miestnosti-pre-pacientov-v-trebisovskej-nemocnici

Ako vyzerá hodnotenie žiadostí

Projektové žiadosti vyhodnotí v prvom kole odborná komisia zložená zo zástupcov zdravotnej poisťovne, zdravotníckych novinárov a lekárov. V druhom kole žiadosti posúdia zástupcovia z Nadácie pre deti Slovenska, ktorá má ako garant programu s pomocou a transparentným prerozdeľovaním financií viac ako 30 rokov skúseností.

Dôležité dátumy

  • Podávanie žiadostí: 10.9.2021 – 22.10.2021
  • Hodnotenie žiadostí: 23.10.20021 – 31.12.2021
  • Vyhlásenie výsledkov: 10.1.2022 – 14.1.2022
  • Vyplatenie príspevkov: 14.1.2022 – 14.2.2022
  • Realizácia žiadostí: 1.9.2021 – 31.12.2022
  • Vyúčtovanie príspevkov: najneskôr do 31.3.2023

Kde požiadať o grant

O grant môžete požiadať na webovej stránke: https://www.dovera.sk/grant/