Ďalší ročník Európskeho kvízu o peniazoch

Aj tento rok spolu organizujeme národné kolo finančnej gramotnosti Európsky kvíz o peniazoch. Doteraz sa zaregistrovalo vyše 70 kolektívov 6.–9. ročníka z celého Slovenska. Učitelia môžu registrovať kolektívy do 14. marca na tomto linku.

Čo je Európsky kvíz o peniazoch

Európsky kvíz o peniazoch je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15-ročných žiakov a študentov. Európsky kvíz o peniazoch sa hrá na platforme Kahoot!

Na Slovensku bude mať kvíz jedno kolo. Národné kolo sa uskutoční vo štvrtok 28. marca 2019 v čase od 11.00 do 11.40 hod., kvíz bude naživo a online na www.youtube.com

Kto sa môže zapojiť

Kvízu sa môžu zúčastniť kolektívy žiakov a študentov vo veku 13 až 15 rokov, ktorí majú záujem vyskúšať si svoje vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti, financií či digitálnej bezpečnosti.

Čo získajú víťazné tímy

Víťazom národného kola sa stane trieda, ktorá dosiahne v najkratšom čase najvyšší počet správnych odpovedí na otázky zodpovedané prostredníctvom online platformy Kahoot!. Víťazný tím národného kola získa sumu vo výške 300 eur, druhé miesto bude ocenené sumou 200 eur a tretie miesto získa 100 eur. Tímy môžu prostriedky využiť podľa vlastného uváženia.

Nakoľko ide o aktivitu zameranú na zvyšovanie finančnej gramotnosti od víťazov požadujeme preukázanie svojich zručností zaslaním rozpočtu ako boli prostriedky využité spolu s tromi fotografiami a videom v čom vidia prínos Európskeho kvízu o peniazoch.

Čo je Kahoot!

Kahoot! Je bezplatná vzdelávacia platforma s herným základom určená pre učiteľov, žiakov a študentov. Hry Kahoot sa najlepšie hrajú v skupine, napríklad v triede. Hráči odpovedajú na otázky na svojich vlastných zariadeniach ako sú smartfóny či tablety s pripojením na internet, zatiaľ čo hry sa zobrazujú na spoločnej obrazovke, čo hru zjednocuje. Vytvára to atmosféru „ako pri táboráku“, ktorá hráčov povzbudzuje, aby hru spoločne sledovali a tešili sa zo spoločných úspechov.K

Slovenské národné kolo organizuje Slovenská banková asociácia v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska. 

Viac informácii nájdete TU.